De woning is gelegen in het Belgische dorp Küchelscheid (Gemeente Bütgenbach). Het charmante dorpje bestaat uit twee doodlopende straten die eindigen in het bos (natuurreservaat Hoge Venen). In Küchelscheid is een gezellige taverne waar u kunt genieten van Belgische bieren of een ander drankje. Küchelscheid grenst aan het Duitse dorp Kalterherberg waar u voor vers brood of boodschappen terecht kan. Verder ook een restaurant en frituur op loopafstand. U kunt uw inkopen ook in Belgie doen, hiervoor gaat u naar Sourbrodt of Bütgenbach.

Er loopt een prachtige fietsroute langs ons dorp: Vennbahn. Deze fietsroute is gemaakt op de voormalige spoorbaan met maximaal 2% stijging.

Voor zwemmen en watersport kunt u naar het meer van Bütgenbach gaan. Daar is een mooi strand en kunt u een zeilboot of kano huren. Er is ook een overdekt zwembad. Verder kunt u prachtige wandelingen maken of er met de mountainbike op uit. De heuvelachtige omgeving biedt mooie vergezichten en er zijn vele (bewegwijzerde) wandelroutes en fietsroutes in de prachtige ongerepte natuur met vele beekjes die door het schilderachtige landschap stromen. In het dorpje Leykaul (gelijk naast Kuchelscheid) kunt u railbiken. U fiets als het ware op het oude spoor. Echt de moeite waard. Küchelscheid ligt op ongeveer 550 meter hoogte, als er in de winter sneeuw ligt, kunt u langlaufen en/of skiën op één van de vele langlauf- of skipistes in de buurt. (Bijvoorbeeld op 10 minuten rijden de skipiste van Ovifat of de lauflaufloipes van natuurcentrum Botrange).

Afbeelding omgeving2.JPG

Afbeelding schwarzbach.JPG


Omgeving

De woning is gelegen in het Belgische dorp Küchelscheid (Gemeente Bütgenbach) in de Ardennen/Eifel.
Dit is het Duitstalige gebied van Belgie. In ieder jaargetijde een ideale bestemming voor excursies met
talrijke mogelijkheden. De omgeving is heuvelachtig met bossen, weiden en rivieren. Ideaal voor wandelaars,
fietsers, mountainbikers, vissers, ruiters, langlaufers en skiërs.

Vlak in de buurt ligt het leuke Duitse stadje Monschau. Bekend van de vakwerkhuizen,
het oude centrum met vele restaurantjes en terrassen.

Verder in de buurt de gezellige pittoreske typisch Ardense stadjes Malmedy, Spa, Sankt Vith en Eupen. Natuurparkcentrum Botrange en kasteel Rheinardstein zijn ook een bezoek waard. Verder biedt de omgeving ontelbare wandel- en uitstapmogelijkheden in de uitgestrekte bossen en langs schilderachtige riviertjes. Als er in de winter sneeuw ligt, kunt u langlaufen of skieen.

Afbeelding 1.jpg

Afbeelding monschau.JPG


Natuurparkcentrum Botrange

Het natuurparkcentrum van Botrange is het officiële Huis van het Natuurpark Hoge Venen - Eifel. In die hoedanigheid biedt het Centrum een groot Afbeelding vallei kuchels.jpgaantal programma's aan, ondermeer: huifkartochten, begeleide wandelingen, permanente en tijdelijke tentoonstellingen en diverse manifestaties (Herdersfeest en Kerstmarkt).

Grote delen van het natuurpark Hoge Venen - Eifel zijn bedekt met bossen en wouden. Het zuiden wordt gekenmerkt door zijn valleien die onderdak verschaffen aan een grote diversiteit van bedreigde soorten. Sommige zijn geklasseerd als natuurreservaten. Plateaus en hoogten bieden unieke uitzichten.

Het natuurpark omvat meer dan 80 dorpen omgeven door een idyllisch landschap. Vele onder hen zijn een omweg waard.


Stedenbezoek, musea en dierenpark

De stadjes Malmedy, Spa, Sankt Vith en Eupen zijn een bezoek waard. Deze stadjes hebben gezellige terrassen, restaurants en winkels. Of u bezoekt een museum. Spa en Malmedy hebben een gezellige, pitoresske Ardense sfeer. Verder in Spa ook de bekende Thermen.

Monschau is ook in de buurt. U vindt hier de bekende vakwerkhuizen, een glasmuseum en het Rode Huis museum. Uiteraard ook vele terrassen, restaurants en winkels.

Musea, onder andere:

 • pottenbakkerijmuseum Raeren
 • Stadsmuseum Eupen
 • Chocolademuseum Eupen
 • Baugnez 44 Historical Center
 • Trüschbaummuseum
 • Ardennen-Poteau '44 museum
 • glasmuseum Monschau
 • Rode Huis Monschau
 • Felsenkeller (Brouwerijmuseum Monschau)
 • Historische Mosterdmolen (Monschau)
 • Burcht Monschau

In Hellenthal is een dierenpark met ondermeer roofvogel-demonstraties.


Hoge Venen

Een bijzondere ervaring is het natuurreservaat de Hoge Venen. Het bestaat uit heiden en venen op ongeveer 700 meter hoogte (het hoogste punt van België). Dit unieke open landschap, met zijn uitgestrekte nevelige vlakten, lenen zich bij uitstek voor een wandeling. Het is een zompig gebied met kleine watertjes die door hun snelle verval zorgen voor diep uitgesneden rivierhellingen.

Afbeelding cwinter.jpg


Bezienswaardigheden/excursies kort samengevat